Известие

Collapse
No announcement yet.

Счупи се вътрешната дръжка на шофьорската врата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Счупи се вътрешната дръжка на шофьорската врата

Счупи се дръжката за отваряне отвътре и днеска при опит да ги сменя със задна щех да изпочупя колата от нерви и нищо не направих баси скапаните кори Кажете как се сменя тая дръжка,че горната кора няма махане(евентуално къде могат да ми я сменят,че в тоя студ е много тегаво) и откъде да си купя такава вътрешна дръжка,поне да не съсипвам задните врати?
    ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
    BMW e39 facelift

Развиваш подлакътника и после остава да се държи само горе към кората и се върти до безкрай нали ?
    След като стигнеш до този момент дърпаш мнооооого здраво защото там е на една конусна глава която отзаде е равна (ама обясних и аз ) и се защипва от два пластини .
    Та с много здраво дърпане става номера за свалянето на подлакътника .
    Другия вариант е : Сваляш стъклото , вдигаш подлакътника и стигаш до болтчетата които държат отварачката която изтегля жилото .
    Купуване е много Х - аз търсих 3 години . Тъпото е че са алуминиеви и се трошат . При Суперките проблема е решен и са бетон там , но не съвпадат с нашите преди 92-а .

П.С. YAVOR4O имаше но аз ги вземах и 4-те (извинявай ) питай го може да има оше някоя евентуално .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

а

Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
      Счупи се дръжката за отваряне отвътре и днеска при опит да ги сменя със задна щех да изпочупя колата от нерви и нищо не направих баси скапаните кори Кажете как се сменя тая дръжка,че горната кора няма махане(евентуално къде могат да ми я сменят,че в тоя студ е много тегаво) и откъде да си купя такава вътрешна дръжка,поне да не съсипвам задните врати?
      еее кога успя да я счупиш бе ... ? като дойдох здрава ли беше ? аз май продадох моята шофиорска дръжка , са ше проверя .
      Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
      АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
      АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
      eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Първоначално публикувано от icedoc Покажи съобщение
        еее кога успя да я счупиш бе ... ? като дойдох здрава ли беше ? аз май продадох моята шофиорска дръжка , са ше проверя .
        Ако е тази от раздел ПРОДАВА която е на снимката да знаеш че не става .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

а

Не мойте са от суперка ... и явно няма да станат . Успех на Гришата , на супрките корите се свалят за 5 мин ... незнам тия дъртите са по тегави явно .

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
            Развиваш подлакътника и после остава да се държи само горе към кората и се върти до безкрай нали ?
            След като стигнеш до този момент дърпаш мнооооого здраво защото там е на една конусна глава която отзаде е равна (ама обясних и аз ) и се защипва от два пластини .
            Другия вариант е : Сваляш стъклото , вдигаш подлакътника и стигаш до болтчетата които държат отварачката която изтегля жилото .
            Купуване е много Х - аз търсих 3 години . Тъпото е че са алуминиеви и се трошат . При Суперките проблема е решен и са бетон там , но не съвпадат с нашите преди 92-а .

П.С. YAVOR4O имаше но аз ги вземах и 4-те (извинявай ) питай го може да има оше някоя евентуално .
            Ееее колега това със завъртането на подлакътника нагоре и отварянето на стъклото за да се развият винтовете е много хитро,ама на тоя студ няма пак да разглобвам кора А на задната врата джама докрай ли се отваря дали ще стане по същия начин да я сваля? тая дръжка? И да не се откачи нещо това жило да не мога да го закача после
            ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
            BMW e39 facelift

Comment

Като отвиеш 3-те (мисля че бяха 3 ) болта на подлакътника и се завърта . Не се свалят корите . Корите се свалят само на Суперките .
              Има и един болт на много пинизчийско място в дупката където ти влизат пръстите когато хващаш дръшката .
              А въпросната конусовидна глава на подлакътника за която ти каваме е ето тази на снимката .
              Attached Files

Comment

Предните и задни дръжки/вътрешните/ са различни.

В зависимост от това къде е счупена дръжката може да се ремонтира.Аз съм си ремонтирал вече 2 дръжки.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Счупени са тия двете които са като вилици във вътрешната страна,които дърпат жилото,как да я ремонтирам?
                  BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                    дърпаш мнооооого здраво защото там е на една конусна глава която отзаде е равна (ама обясних и аз ) и се защипва от два пластини .
                    .

Моля те недеи да дърпаш здраво.Просто като развиеш 3-те болтчета с кръстата отвертка, остава дръжката с въпросната конусна глава.Тя се вади интелигентно като я вдигнеш нагоре и я изнизваш от "вилицата" която я държи.
                    Boby - аз доколкото знам и съм останал с убеждението ,че вътрешните дръжки предни и задни са еднакви.За външните съм съгласен че са различни.
                    Alfa164 T.S 148++ HP
                    Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Ето снимки как е ремонтирана дръжка при такова счупване.Аз обикновено ги чупя на две през средата.Принципа на ремонтиране е същия само,че аз слагам от двете страни материал,нитовам и ако имам от течния метал слагам по средата ако нямам може и без него.

alfaracer на мен преди време ми беше счупена предна лява вътрешна дръжка и в моргата нямаха здрава предна.Взех задна лява понеже на външен вид изглеждаше същата,но уви при монтажа не се получи.Беше по-къса и триеше в "подлакътника" и от тогава реших,че са различни.Сложих я за задна понеже старата ми беше надраскана и си стана без проблем.
                      Attached Files
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

а

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                        Ето снимки как е ремонтирана дръжка при такова счупване.Аз обикновено ги чупя на две през средата.Принципа на ремонтиране е същия само,че аз слагам от двете страни материал,нитовам и ако имам от течния метал слагам по средата ако нямам може и без него.

alfaracer на мен преди време ми беше счупена предна лява вътрешна дръжка и в моргата нямаха здрава предна.Взех задна лява понеже на външен вид изглеждаше същата,но уви при монтажа не се получи.Беше по-къса и триеше в "подлакътника" и от тогава реших,че са различни.Сложих я за задна понеже старата ми беше надраскана и си стана без проблем.
                        Boby , Много си опитен човече и си много полезен ! дано има повече хора като теб . Успех на Гришата.

Comment

Първоначално публикувано от icedoc Покажи съобщение
                          Boby , Много си опитен човече и си много полезен ! дано има повече хора като теб . Успех на Гришата.
                          Мерси за добрите думи.
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Абе няма по моргите такава дръжка,а и тая нещо не мога да я ремонтирам,от суперка стават ли?
                            BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
                              Абе няма по моргите такава дръжка,а и тая нещо не мога да я ремонтирам,от суперка стават ли?
                              Мне , не стават .

Comment

Working...
                              X